Oppstarten har gått over all forventning for disse gutta

Innerom er et nyetablert firma av folk med lang erfaring i glassbransjen, og har hatt en oppstart over all forventning. De har klare ambisjoner for fremtiden, og er helt tydelige på hva som må til for å lykkes – evnen til å tenke utenfor boksen!

Begge har lang erfaring fra glassbransjen, innen henholdsvis næringsmarkedet og privatmarkedet. For et halvt år siden bestemte Øyvind Brastein og Stian Studsrød seg for å forene kunnskap og krefter i firmaet Innerom.

Resultatet har vært en oppstart som har gått over all forventning.

– Selskapet ble registrert i februar. Leiekontrakten for nye lokalene inngikk vi i starten av mars. Vi satset stort, og så kom pandemien. Kun noen dager senere stengte hele Norge ned. Det hele var nesten litt surrealistisk, forteller daglig leder Øyvind Brastein.

Selv om de først tenkte at “dette kan da umulig være bra for business”, skulle det vise seg å være stikk motsatt.

– I likhet med byggevarehus og håndverkere, ble vi nedringt av folk som skulle pusse opp. Mottakelsen har vært helt fantastisk, og ingen av oss hadde drømt om så mange forespørsler, sier han.

Henvendelsene kommer ikke bare fra kunder i hjemfylket Vestfold og Telemark. De jobber også mye på prosjekter i både Østfold, Oslo og Akershus – noen ganger tar de turen enda lenger.

– Vi merker en stor interesse fra arkitekter og interiørdesignere, da vi har blitt spesialister på å kunne levere de mest krevende glassløsningene. Grensesprengende design drar vi også gjerne lenger for, forteller Øyvind.

Glassløsninger du ikke bare kan drømme om

Selv om Innerom har opplevd en nærmest eventyrlig etterspørsel i løpet av sitt første halvår, er det ikke bare på grunn av situasjonen. Som spesialist på glassløsninger til utendørs så vel som innendørs bruk, kan de levere det aller meste til små og store prosjekter.

– Innerom er ikke en tradisjonell glassmestervirksomhet, men en leverandør av glassløsninger. Det betyr at vi selger, prosjekterer og monterer komplette løsninger for alt fra næringsbygg til eneboliger og hytter, sier Øyvind.

Rekkverk, skyvedører, sprossevegger, vindskjermer, innglassing av pergola og andre uteløsninger er bare noe av det de kan levere.

Nå som høsten nærmer seg, blir folk mer opptatt av innerommene. Øyvind forteller om stadige forespørsler fra folk som planlegger eget spa, badstue, dusj, vinrom eller glassgulv.

– Selv om vi naturligvis selger lagerførte standardløsninger som rekkverk, er vi kanskje først og fremst spesialist på skreddersøm. Det betyr at alt du drømmer om, kan vi levere. Uansett type glass, farge, formål og bruksområde, sier han.

De kan levere glass som er herdet, laminert, foliert, sotet og frostet – eller glass med silketrykk og UV-lakk. Med et smartglass kan du til og med veksle mellom frostet og klart glass elektronisk! Mulighetene er mange.

– Vi samarbeider med produsenter som kan levere det meste som finnes på markedet, og sammen kan vi bruke disse produktene på helt nye måter. Det er stort sett bare fantasien som setter grensene, understreker Øyvind.

Tenker best utenfor boksen

Som ny aktør i en bransje med mange konkurrenter, ønsker Innerom å være noe mer enn bare en tradisjonell leverandør. Målet er å skille seg ut i markedet, nettopp ved å påta seg prosjekter som er litt utenom det vanlige.

– Innerom er skapt for å jobbe med prosjekter som krever at vi noen ganger må tenke utenfor boksen! Vi synes det er gøy å løse spennende utfordringer, og ønsket om å bygge kule ting har nærmest blitt et mantra for oss, smiler Øyvind.

I sitt nye og moderne showroom i Larvik inviterer de gjerne både privatpersoner, interiørdesignere og arkitekter for en inspirerende prat om hvordan de sammen kan løse små og store utfordringer.

– Vi er opptatt av å velge riktig løsning og kvalitet til hver enkelt prosjekt. Dette inkluderer ikke minst at alle produkter og løsninger følger krav i forhold til norsk standard og gjeldene byggeforskrifter. Vi opplever ofte at vi konkurrerer mot løsninger som rett og slett er farlige, men selvfølgelig betydelig rimeligere. Er du usikker er det bare å kontakte oss. Det koster ingenting, understreker han.

Med andre ord er det bare å ta kontakt med Innerom hvis du har et stort eller lite prosjekt – også det du kanskje ikke tror er mulig å realisere. Uansett kan du være trygg på fagkunnskapen og ikke minst kvaliteten.

– Vi kompromisser aldri på kvaliteten. Vi brenner for det vi gjør, og yrkesstoltheten er stor. For den saks skyld takker vi heller aldri nei til prosjekter, selv om vi aldri leverer en løsning vi mener ikke er god nok. Da jobber vi sammen med kunden for å finne frem til det som blir mest optimalt, påpeker Øyvind.

Forbereder seg for fremtiden

For det nyetablerte firmaet ser det ikke ut at antall henvendelser og prosjekter vil avta med det første. Derfor er den fremadstormende glassleverandøren på utkikk etter flere medarbeidere.

I dag teller staben eierne Stian Studsrød og Øyvind Brastein, med ansvar for henholdsvis salg og daglig ledelse. Med seg på laget har de én fast ansatt montør og to innleide montører.

– Ordretilgangen er god, og vi har ambisjoner om å vokse. I første omgang søker vi to nye selvstendige montører, helst med erfaring fra montering av glassrekkverk, eller andre fagfolk med erfaring fra glassarbeid, sier Øyvind.

Han kan garantere en variert hverdag med stadig nye utfordringer, frihet til å styre egen arbeidsdag, spennende prosjekter og ikke minst gode kolleger.

– Vi er opptatt av den gode lagfølelsen, der vi sammen med kundene sørger for et resultat som alle kan være fornøyde med. Sist, men ikke minst, legger vi stor vekt på å dele våre erfaringer og bruke vår kunnskap til å bli stadig bedre, avslutter Øyvind.